Presedintele Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, a declarat vineri ca avocatii UE depun eforturi considerabile pentru a determina daca este posibila accelerarea declansarii articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru a permite iesirea rapida a Marii Britanii din blocul comunitar, dupa ce britanicii au votat in favoarea taberei pro-Brexit, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

”Nesiguranta este opusul a ceea ce europenii au nevoie in aceste momente. Este cel putin dificil sa acceptam ca un intreg continent a devenit ostatic din cauza unei ciondaneli interne a conservatorilor britanici”, a precizat Schulz.

De asemenea, presedintele legislativului UE a spus ca procesul de iesirea a Marii Britanii din blocul comunitar nu tine exclusiv de dorinta executivului britanic, desi institutiile europene au luat nota de declaratia unilaterala a Londrei cu privire la amanarea iesirii pana in octombrie. ”Trebuie sa luam nota de aceasta declaratie unilaterala cu privire la amanarea procesului pana in octombrie, insa acestea nu vor fi ultimele cuvinte ale discutiei”, a sustinut socialistul german.

Intre timp, premierul demisionar David Cameron a anuntat ca va cadea in responsabilitatea succesorului sa declanseze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona - care reprezinta o procedura netestata de a parasi blocul comunitar. Insa, succesorul lui Camron va fi cel mai probabil numit abia in octombrie, in cadrul unei conventii a conservatorilor.

Imediat dupa declansarea articolului 50, Marea Britanie si UE vor avea la dispozitie doi ani pentru a negocia iesirea. De asemenea, fostul primar londonez Boris Johnson a spus ca nu exista nicio graba in declansarea procedurii de iesire a Marii Britanii dupa victoria taberei pro-Brexit.

Mai mult, Schulz a tinut sa precizeze ca acordul de reforme negociat in luna februarie intre UE si Marea Britanie este nul.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri