Schulz a avertizat ca o perioada de limbo in privinta Brexit va “duce la si mai multa lipsa de securitate si va pune in pericol, astfel locurile de munca”. “Ezitarea doar pentru a fi pe placul tacticilor de partid ale conservatorilor britanici le face rau tuturor”, a adaugat el. “De aceea ne asteptam acum ca Guvernul britanic sa actioneze. Summitul de marti este momentul potrivit”, a precizat oficialul.

De asemenea, cele mai mari patru grupuri din Parlamentul European au trasat un proiect de rezolutie care ii cere lui Cameron sa puna mingea in miscare marti. Acest lucru este crucial “pentru a evita o incertitudine paguboasa pentru toti si pentru a pastra integritatea uniunii”, au scris europarlamentarii.

Ei au adaugat ca “nicio relatie noua, indiferent de ce tip, intre Marea Britanie si UE nu poate fi decisa inainte ca acordul de iesire sa fie finalizat”. Cameron a declarat vineri, dupa anuntarea rezultatelor referendumului, ca va demisiona din functie in octombrie si ca va lasa sarcina negocierilor pentru Brexit succesorului sau

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock.com