Londra conduce in topul mondial al oraselor dupa numarul bogatilor cu averi de peste 30 milioane de dolari, cu 4.296 de multimilionari, insa centrele asiatice Singapore si Hong Kong inregistreaza cresteri rapide si ar putea depasi capitala britanica in acest deceniu, arata un raport WealthInsight.
"Majoritatea multimilionarilor din Londra sunt antreprenori, ceea ce implica infiintarea unei companii proprii pe care ulterior au vandut-o sau la care au pastrat o participatie", a declarat Oliver Williams, analist la firma de cercetare WealthInsight, citat de CNBC.

Tokyo se afla pe pozitia a doua, cu 3.525 persoane cu peste 30 de milioane de dolari, capitala Japoniei fiind urmata de Singapore - 3.154, New York - 2.929, Hong Kong - 2.560, Frankfurt - 1.868, Mexico City - 1.850, Paris - 1.500, Osaka - 1.450 si Beijing - 1.318, potrivit Mediafax.

Chiar daca Tokyo se afla pe locul al doilea la categoria de peste 30 de milioane de dolari, conduce in functie de numarul milionarilor, persoane cu averi peste 1 milion de dolari excluzand resedinta principala. Astfel, in Tokyo traiesc 461.000 de milionari, iar pe pozitiile urmatoare se plaseaza New York, cu 389.000. Londra, Paris si Frankfurt intregesc top cinci.

New York este insa orasul cu cea mai mare concentrare de miliardari din lume, cu 70 de persoane, inaintea Moscovei, cu 64, si Londrei, cu 54.

Statele Unite sunt tara cu cei mai multi milionari din lume, peste 5 milioane, urmata de Japonia, cu peste 2 milioane, Germania, China si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri