DSK isi reabiliteaza imaginea: ce spune despre momentul "teribil" in care a aparut incatusat

Dominique Strauss-Kahn a revenit intervievat de la Paris de CNN, asupra momentului "teribil", petrecut in urma cu doi ani la New York, in care a fost prezentat, incatusat, in fata camerelor, in timp ce "nu intelegea ce se intampla si de ce era acolo", relateaza AFP, citat de Mediafax.

Strauss-Kahn, arestat de politie dupa ce la 14 mai 2011 o camerista guineeana angajata la hotelul Sofitel din New York l-a acuzat de viol, a afirmat ca a simtit "furie" in acel moment, intr-un interviu acordat CNN, primul in engleza de cand fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) a demisionat din cadrul institutiei financiare, potrivit postului de televiziune american.

"Eram furios, nu intelegeam ce se intampla, nu intelegeam de ce sunt acolo. Intelegeam doar ca se intampla ceva ce nu intelegeam", a anuntat Strauss-Kahn evocand momentul, frecvent in Statele Unite, in care o persoana arestata este prezentata camerelor de filmat si aparatelor de fotografiat ale jurnalistilor.

"Este un lucru cu adevarat teribil. Problema este ca exista un moment in care, in societatile americana si europeana, ai prezumtia de nevinovatie, ai prezumtia de nevinovatie pana atunci cand esti declarat vinovat", a adaugat Strauss-Kahn.

"Te arata tuturor, ca si cum ai fi un criminal, intr-un moment in care nimeni nu stie daca este adevarat sau nu. Poate ca esti un criminal, poate ca nu. Dovada vine mai tarziu. Nu este corect sa pui oamenii in aceasta pozitie in fata restului lumii cand nu se stie ce au facut", a continuat el.
Interviul, din care CNN a prezentat marti doar un fragment ce evoca pe scurt afacerea Sofitel, va fi difuzat integral miercuri. In interviu, Strauss-Kahn vorbeste, de asemenea, despre Europa si sistemul bancar european.

"DSK" a demisionat din postul de director general al FMI dupa aceste acuzatii de viol si a fost nevoit, de asemenea, sa renunte la ambitiile prezidentiale in Franta pentru scrutinul din 2012.

Urmaririle penale au fost ulterior abandonate de Parchetul din New York, care a pus in discutie credibilitatea cameristei Nafissatou Diallo.
Un acord financiar confidential, incheiat in decembrie intre Strauss-Kahn si acuzatoarea sa, a solutionat cazul in civil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri