Ho Van Thanh, in varsta de 82 de ani, si fiul lui, Ho Van Lang, in varsta de 41 de ani, si-au parasit locuinta in urma cu 40 de ani, dupa ce rudele lor au fost ucise intr-un raid aerian.

Cei doi au fost gasiti miercuri, de localnici, in timp ce cautau lemne de foc in jungla vietnameza, in zona Tay Tra din districtul Quang Ngai. Autoritatile au confirmat ca cei doi sunt Ho Van Thanh, in varsta de 82 de ani, si fiul sau, Ho Van Lang, in varsta de 41 de ani.

La varsta de 42 de ani, Ho Van Thanh a parasit, in urma cu patru decenii, satul Tra Kem, dupa ce sotia si doi fii au murit intr-un raid aerian. In stare de soc, barbatul si-a luat singurul copil ramas in viata, un baietel de un an, si a fugit in jungla.

Cei doi au supravietuit patru decenii in jungla, mancand fructe si porumb. Ei aveau haine facute din frunze si locuiau intr-o coliba amplasata intr-un copac, la inaltimea de cinci metri deasupra solului. Cei doi au fost observati de localnici, au parut ciudati, astfel ca au fost alertate autoritatile. Batranul vorbeste incoerent dialectul local, cor, iar fiul lui stie doar cateva cuvinte.