In loc sa se urce in masina sa, a carei usa fusese deschisa de o garda de corp, cel mai puternic om din Rusia a inceput sa se plimbe pe strada, fiind inconjurat de mai multi agenti de securitate si de camere video.

Televiziunile au difuzat o lunga secventa cu presedintele, filmat din spate, mergand singur pe o strada pustie.

Aceasta secventa, foarte probabil prezentata pentru a arata emotiile presedintelui fata de decesul fostului sau antrenor, a fost urmata imediat de comentarii sarcastice din partea bloggerilor din Sankt Petersburg.

"De ce sunt strazile pustii? Pentru ca le-au curatat ca in Groznii (capitala Ceceniei) in 2000 (cand a avut loc cel mai sangeros razboi ruso-cecen), a scris un blogger.

"Sa mori de ras. Este complet singur, daca nu luam in considerare agentii de securitate din spatele fiecarui geam", spune un alt blogger, "zveroboi".

Citeste si:

"Este un adevarat circ, totul a fost curatat si apoi el a urcat pe scena. Ce actor!", comenteaza si "vasia-vasia".

Putin a prezentat miercuri condoleante familiei fostului sau profesor de judo, sportul sau preferat, aducandu-i un omagiu lui Anatoli Rahlin, un "barbat puternic" si "mentor atent".

"Am aflat cu tristete profunda despre decesul lui Anatoli Solomonovici Rahlin. Este o mare pierdere, o pierdere ireparabila pentru noi toti", a scris presedintele rus in telegrama adresata apropiatilor fostului sau antrenor si publicata pe pagina de internet a Kremlinului.

Potrivit Federatiei Ruse de Judo, Anatoli Rahlin, primul antrenor al lui Vladimir Putin, a murit in varsta de 75 de ani, in urma unei maladii indelungate.

Presa rusa a informat ca Rahnin l-a antrenat pe Putin in decursul a mai mult de zece ani.