Printul Harry al Marii Britanii, care a ales sa urmeze exemplul mamei sale, printesa Diana, in lupta contra minelor antipersonal, s-a declarat foarte "iritat" de lentoarea operatiunilor de deminare din anumite tari din Africa, a declarat,duminica,presedintele ONG-ului britanic The Halo Trust (HALO), conform Mediafax.
Printul Harry, in varsta de 28 de ani, s-a intors recent din Angola, unde a inspectat operatiunile de deminare organizate de acest ONG, informeaza AFP. Inaintea lui, mama sa, printesa Diana, s-a implicat cu pasiune in aceasta misiune umanitara.

"Este iritat de faptul ca tarile care au furnizat acele mine nu au oferit niciun sprijin financiar pentru a se debarasa de ele, dupa 25 de ani", a declarat Guy Willoughby, presedintele HALO.

"A devenit un fel de marota" pentru printul Harry, a adaugat el.

Harry, fiul cel mic al printesei Diana, care ocupa pozitia a patra in ordinea de succesiune la tronul britanic, a vizitat o zona cu terenuri, in Angola, pe care inca exista mine antipersonal, dupa 27 de ani de razboi civil, din 1975 pana in 2002. Printul britanic a vizitat si orasul Cuito Cuanavale, considerat orasul cu cele mai multe mine din Africa.

Printesa Diana, supranumita Lady Di, care si-a pus celebritatea in serviciul luptei contra minelor antipersonal, a vizitat Angola alaturi de HALO in 1997, cu cateva luni inainte de a muri intr-un accident de automobil la Paris.

Printul Harry a decis sa patroneze acest ONG umanitar in ziua in care a implinit varsta de 25 de ani.

HALO, cea mai importanta organizatie umanitara specializata in operatiuni de deminare, a dezamorsat peste 21.300 de mine antipersonal si antitanc in Angola. Razboiul civil a facut peste 500.000 de victime, iar patru milioane de persoane au fost deplasate din cauza acestui conflict care a distrus cea mai mare parte din infrastructurile angoleze.

In noiembrie 2012, HALO a anuntat ca in Angola exista cel putin 533 de terenuri minate care inca asteapta inca sa fie curatate.

Sursa foto: http://www.princehenryofwales.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri