Statele Unite si Marea Britanie avertizeaza ca va exista "o riposta importanta" daca se va demonstra ca regimul Bashar Al-Assad a utilizat arme chimice, informeaza BBC News online.

Presedintele SUA, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, despre situatia din Siria, scrie Mediafax.

Cei doi lideri si-au exprimat "grava preocupare" in legatura cu "indiciile din ce in ce mai clare ca in Siria a avut loc un atac semnificativ cu arme chimice", a precizat Biroul premierului David Cameron.

Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienti cu "simptome neurotoxice" dupa atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anuntat Organizatia Medici fara Frontiere, precizand insa ca nu are capacitatea de a confirma "stiintific" utilizarea armelor chimice.

Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a dezmintit categoric utilizarea de arme chimice la periferia orasului Damasc. Regimul Bashar al-Assad afirma ca fortele insurgente subordonate opozitiei au utilizat arme chimice.

Rusia, princialul aliat al Siriei pe scena internationala, a atribuit insurgentilor sirieni presupusul atac cu arme chimice, afirmand ca este un act de manipulare in scop propagandistic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si