Bashar al-Assad, despre acordul privind armele chimice: Este o victorie a Siriei obtinuta gratie prietenilor nostri rusi

Regimul Bashar al-Assad a salutat acordul dintre Rusia si Statele Unite privind plasarea sub control international si distrugerea arsenalului chimic sirian, afirmand ca este "o victorie a Siriei", relateaza Mediafax.

"Salutam acest acord. Pe de o parte, ii ajuta pe sirieni sa iasa din criza, pe de alta, a permis evitarea unui razboi impotriva Siriei desfiintand argumentele celor care voiau sa il declanseze", afirma ministrul sirian al Reconcilierii, Ali Haidar, intr-un interviu acordat agentiei ruse RIA Novosti.

"Este o victorie a Siriei obtinuta gratie prietenilor nostri rusi", adauga ministrul sirian.

Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international si de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconventionale care ar urma sa fie distruse, sub supravegherea Natiunilor Unite, pana la jumatatea anului 2014.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.

Citeste si:
SIRIA: Au început alegerile parlamentare
SIRIA: Au început alegerile...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri