Membrii Guvernul francez prognozeaza ca Franta va deveni pana in 2025 o tara fara somaj, cu datorii mici, locuinte pentru toata lumea si o industrie de invidiat in intreaga lume, relateaza AFP, preluat de Mediafax.
Ministrii au primit ca tema de vacanta din partea presedintelui Francois Hollande sa isi exprime viziunea despre Franta anului 2025 inainte de noua sesiune parlamentara. Guvernul s-a reunit luni la Paris, organizand un seminar avand ca tema viitorul Frantei.

Saptamanalul Le Point a obtinut cinci dintre aceste esee optimiste, predate in avans de cei mai zelosi elevi, comenteaza AFP.

Analiza ministrului de Finante Pierre Moscovici este extrem de optimista, chiar daca este temperata de predictia ca pozitia Frantei in randul marilor puteri ale lumii va cobori de pe locul 5 pe 8 sau 9, "in cazul in care cresterea economiilor emergente va continua in acelasi ritm".

Moscovici se asteapta ca in 2025 Franta sa fie intr-o situatie mult mai buna decat in prezent, cu locuri de munca pentru toata lumea si eradicarea datoriei publice.

"Riscurile sunt mari, dar orice este posibil", a scris Moscovici.

Ministrul pentru Locuinte, Cecile Duflot, anticipeaza ca datorita planurilor pe care le pune in practica Franta va beneficia de 6 milioane de locuinte noi, "toata lumea va avea un acoperis deasupra capului intr-un mediu de calitate, iar accesul la locuinte nu va mai fi un factor de stres".

In opinia ei, gasirea unei locuinte va deveni un pas placut in viata oamenilor.

Duflot considera ca proiectul sau de suflet, ca statul sa garanteze plata chiriilor, va fi recunoscut drept o realizare sociala majora.

Ministrul de Interne Manuel Valls prezice ca activitatile politiei vor fi transformate de Internet si noile tehnologii Web.

"Avem deja Gendarmerie 2.0. Pana in 2025 Franta va avea Gendarmerie 3.0", a spus Valls, preluand un termen folosit la descrierea evolutiei paginilor de Internet statice in pagini interactive si retele sociale.

Fara sa detalieze prea mult, Valls a adaugat ca strategiile de securitate vor fi influentate de inovatiile tehnologice care vor aduce fortele de securitate ale tarii mai aproape de populatie.

Ministrul Justitiei Christiane Taubira spera ca scaderea criminalitatii grave sa nu mai faca necesara trimiterea infractorilor in inchisorile deja supraaglomerate.

"Justitia trebuie sa fie o sursa de speranta pentru tineri. Tinerii delincventi sunt adesea aceia aflati in cele mai vulnerabile situatii, pentru care pedepsele cu inchisoarea pot fi contraproductive", a scris ministrul.

Ministrul Innoirii Industriale, Arnaud Montebourg, se asteapta ca pana in 2025 Franta sa fie recunoscuta, inca o data, intre liderii natiunilor industrializate.

"Tara va fi lider mondial in domeniul energiei regenerabile si retelelor smart", anticipeaza oficialul.

Montebourg risca sa nu primeasca insa nota maxima pentru analiza sa, dupa ce, referindu-se la eficientizarea retelelor de distributie a electricitatii, a ortografiat gresit cuvantul "grid" (retea) ca "greed" (lacomie), noteaza AFP.

Ministrul se mai asteapta ca Banca Publica pentru Investitii, infiintata in decembrie 2012, impreuna cu reducerea birocratiei, sa ajute antreprenorii tarii sa transforme micile afaceri in multinationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri