Serviciile americane de informatii l-au ascultat pe un oficial din cadrul Ministerului sirian al Apararii, "in panica", in cursul "unor conversatii telefonice cu seful unitatii armelor chimice", in urma atacului de saptamana trecuta, scrie revista Foreign Policy in editia de marti, relateaza AFP, citata de agentia Mediafax.

"Luni, in orele de dupa terifiantul atac chimic de la est de Damasc, un oficial din cadrul Ministerului sirian al Apararii a purtat conversatii telefonice, in stare de panica, cu seful unitatii armelor chimice, cerand raspunsuri despre lovitura cu agent neurotoxic care a ucis peste 1.000 de persoane", scrie revista.

"Aceste conversatii au fost ascultate de catre serviciile americane de informatii", a anuntat revista intr-un comunicat. "Acesta este principalul motiv pentru care oficiali americani afirma in prezent ca sunt siguri ca aceste atacuri au fost comise de catre regimul lui Bashar al-Assad si motivul pentru care armata americana se pregateste sa atace acest regim in zilele urmatoare", potrivit aceleiasi surse.

Aceasta informatie este dezvaluita in contextul in care fortele americane se pregatesc sa loveasca Siria, desi aliatii occidentali subliniaza ca scopul nu este sa rastoarne regimul actual, ci sapedepseasca Guvernul lui Bashar al-Assad pentru ca a folosit arme chimice impotriva civililor.

Bazele unei interventii militare au fost prezentate de vicepresedintele american Joe Biden, care a declarat primul ca atacurile chimice de saptamana trecuta care au ucis sute de persoane au putut sa fie comise numai de fortele lui Bashar al-Assad.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Netflix donează 100 de milioane de dolari pentru angajații concediați
Setari Cookie-uri