Cutremurul s-a produs la ora 00.04 GMT (3.04, ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri, la Benzilan, la frontiera provinciilor Sichuan si Yunnan, a anuntat Institutul geofizic american USGS, noteaza Mediafax.

O persoana a murit, iar alte trei au fost grav ranite, dupa ce roci s-au prabusit peste un autocar cu turisti, in urma unei alunecari de teren, a precizat China Noua.

"In timpul cutremurului din aceasta (sambata) dimineata, cutremurul a fost resimtit relativ puternic in comitat", a declarat Liao Wencai, adjunctul secretarului Partidului Comunist in comitatul Deqin, citat de agentie.

Presa oficiala a anuntat ca echipe de interventie se indreptau spre aceasta regiune muntoasa.

Citeste si:

Un oficial din comitatul Derong, in Sichuan, citat de televiziunea oficiala, a anuntat ca aceste drumuri si comunicatiile au fost intrerupte in anumite zone, dar ca nicio victima nu a fost inregistrata inca.

Doua cutremure, foarte apropiate, s-au soldat cu 95 de morti in provincia Gansu (nord-vest), in iulie.

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a afectat deja Sichuanul anterior, anul acesta, provocand moartea a aproape 200 de persoane. In urma cu cinci ani, un cutremur violent care a avut loc in aceeasi provincie a ucis peste 90.000 de persoane.