Aproximativ 55.000 de persoane au fost afectate de acest cutremur, potrivit agentiei de presa Xinhua, care citeaza departamentul regional pentru afaceri civile.

Seismul s-a produs la o adancime de noua kilometri si la o distanta de 39 de kilometri de orasul Kangding, in vestul provinciei, cu putin timp inainte de ora 17.00 (11.00 ora Romaniei). Centrul chinez pentru supravegherea activitatii seismice a anuntat o magnitudine de 6,3 a cutremurului, potrivit agentiei China Noua.

In mai 2008, un seism cu magnitudinea de 7,9 produs in aceeasi provincie, Sichuan, a provocat moartea a peste 80.000 de persoane. Postul de televiziune CCTV a difuzat imagini filmate de locuitori cu telefonul mobil, in care apar oameni fugind intr-o zona comerciala din provincie. Cei 60 de raniti, dintre care trei in stare critica, au fost transpoartati la spitalul din prefectura Ganzi, potrivit sursei citate.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sambata seara, la ora 21.14, in zona Vrancea, la adancimea de 40 de kilometri, seismul fiind resimtit si la Bucuresti.

Sursa foto: Cutremur, Shutterstock.com