Ultima garda de corp a lui Hitler a murit la varsta de 96 de ani

O fosta garda de corp a lui Adolf Hitler a murit joi, la varsta de 96 de ani, a anuntat un apropiat al acestui barbat care era considerat singurul martor in viata al ultimelor zile ale dictatorului nazist, informeaza AFP

Rochus Misch a murit la Berlin, in urma unui infarct, a spus Michael Stehle, detinator al drepturilor asupra unei carti publicate in 2007, in care Misch a descris anii petrecuti alaturi de Hitler, scrie Mediafax.

Cartea, care a fost un bestseller in Germania, va fi publicata in limba engleza in lunile urmatoare, iar Misch scrisese recent o prefata pentru acest volum, a spus Stehle.

De formatie zugrav, Rochus Misch a intrat in trupele SS foarte tanar. La 27 de ani, a fost una dintre ultimele persoane care au parasit, pe 2 mai 1945, buncarul Führer-ului, ingropat in mijlocul Berlinului in ruine, care a sfarsit cucerit de Armata rosie. Astfel, el a fost unul dintre putinii care au vazut cadavrul lui Hitler dupa ce acesta s-a sinucis.

"Hitler, asezat intr-un fotoliu, era prabusit peste masa, iar Eva Braun statea lungita langa el. L-am vazut cu ochii mei", a spus Misch intr-un interviu acordat AFP in 2005.

Citeste si:
Austriecii redecorează casa lui Hitler de frica extremiștilor
Austriecii redecorează casa...

Luat prizonier de rusi, Misch a petrecut opt ani in lagarele din Kazahstan si in Siberia. S-a intors in Berlin in 1953, unde si-a reluat munca de zugrav.

Nu s-a indepartat niciodata de nationalism-socialism si a continuat sa il descrie pe Hitler, in serviciul caruia a fost din 1940, ca o persoana "amabila" si "draguta".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri