Opozitia din Siria vrea interzicerea rachetelor balistice de catre regimul Bashar al-Assad

Opozitia siriana cere comunitatii internationale sa interzica regimului Bashar al-Assad utilizarea rachetelor balistice si a avioanelor de vanatoare in raidurile impotriva civililor, scrie Mediafax.

"Coalitia Nationala Siriana insista ca, in afara de armele chimice, care au provocat moartea a cel putin 1.400 de oameni, sa fie interzise rachetele balistice si raidurile cu avioane de vanatoare in zonele rezidentiale", se arata intr-un comunicat al principalei miscari de opozitie din Siria.

Solicitarea intervine in contextul acordului dintre Statele Unite si Rusia privind plasarea sub control international si distrugerea arsenalului chimic sirian.

Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international si de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconventionale care ar urma sa fie distruse, sub supravegherea Natiunilor Unite, pana la jumatatea anului 2014.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.

Citeste si:
ONU: Din cauza pandemiei, relocările de refugiați au ajuns la un...
ONU: Din cauza pandemiei,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri