Miliardarul fara bani: cum sa pierzi 34,5 miliarde de dolari intr-un singur an

Si-a vandut avioanele si elicopterul, a iesit de pe lista celor mai bogati oameni din lume si este subiectul celor mai bune glume din Brazilia. Asa il caracterizeaza acum publicatia Bloomberg Businessweek pe miliardarul fara bani, brazilianul Eike Batista, intr-un articol publicat pe BusinessWeek.com.

In martie anul trecut, brazilianul era pe locul 8 in topul miliardarilor din lume, cu o avere de 34,5 miliarde de dolari din afaceri in domeniul petrolului si mineritului, pana la cele din industria de recreere si infrumusetare.

Tot anul trecut, declara ca vrea sa devina cel mai bogat om de pe planeta. Acum, castiga doar ironii. Gurile rele spun ca Papa Francis planuieste sa vina in Brazilia si sa viziteze saracii, printre care si Batista, scrie Business Week.

Cele mai multe probleme i-au fost create de compania sa petroliera, „OGX Petroleo & Gas Participacoes”. Actiunile acesteia s-au prabusit cu 86%, din cauza unor rezultate neasteptate care au declansat o vanzare masiva pe bursa. In martie, actiunile companiei sale petroliere OGX au ajuns la un minim istoric de 4,88 reali brazilieni per actiune (0,38 euro per actiune).

Averea magnatului brazilian a incasat o lovitura si de la un fond de investitii din Abu Dhabi, care a negociat cu o companie a lui Batista retragerea unei investitii de 2 miliarde de dolari.

Citeste si:
A pierdut 2 mil. $ pe zi in ultimul an: Ma intreb unde am gresit
A pierdut 2 mil. $ pe zi in...

Mai mult, Batista are datorii in valoare de alte 2 miliarde de dolari, iar Bloomberg estimeaza ca brazilianul mai are o avere de 200 de milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Efectele pandemiei. Australia blochează circulația între două state
Setari Cookie-uri