In martie anul trecut, brazilianul era pe locul 8 in topul miliardarilor din lume, cu o avere de 34,5 miliarde de dolari din afaceri in domeniul petrolului si mineritului, pana la cele din industria de recreere si infrumusetare.

Tot anul trecut, declara ca vrea sa devina cel mai bogat om de pe planeta. Acum, castiga doar ironii. Gurile rele spun ca Papa Francis planuieste sa vina in Brazilia si sa viziteze saracii, printre care si Batista, scrie Business Week.

Cele mai multe probleme i-au fost create de compania sa petroliera, „OGX Petroleo & Gas Participacoes”. Actiunile acesteia s-au prabusit cu 86%, din cauza unor rezultate neasteptate care au declansat o vanzare masiva pe bursa. In martie, actiunile companiei sale petroliere OGX au ajuns la un minim istoric de 4,88 reali brazilieni per actiune (0,38 euro per actiune).

Citeste si:

Averea magnatului brazilian a incasat o lovitura si de la un fond de investitii din Abu Dhabi, care a negociat cu o companie a lui Batista retragerea unei investitii de 2 miliarde de dolari.

Mai mult, Batista are datorii in valoare de alte 2 miliarde de dolari, iar Bloomberg estimeaza ca brazilianul mai are o avere de 200 de milioane de dolari.