Omul de afaceri italian Licio Gelli (94 ani), o persoana controversata in Italia si fost sef al unei loje masonice din care a facut parte si Silvio Berlusconi, este acuzat de o frauda fiscala de 17 milioane de euro, iar vila sa din Toscana a fost pusa sub sechestru, scrie Mediafax.

Politia financiara ii acuza pe Gelli, fost sef al lojei masonice P2, o influenta retea de oameni politici, magistrati, finantisti si militari, si pe cei trei copii ai sai ca au ascuns venituri de fiscul italian, potrivit AFP.

Acheta dureaza din 1998, cand fiscul italian a facut rost de un document de la autoritatile judiciare franceze, care dovedeste ca Licio Gelli detine active semnificative in strainatate.

Afaceristul a fost implicat, in ultimii 30 de ani, in mai multe scandaluri.

Gelli si loja P2, interzisa in 1981 de justitia italiana, au avut legatura cu prabusirea Banco Ambrosiano, al carei presedinte, Roberto Calvi, a fost gasit spanzurat de un pod din Londra, in 1982, cu scandaluri de dare de mita si cu existenta unei structuri paramilitare secrete anticomuniste, Gladio.

Citeste si:
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa
Taxe autostrada si vignete...

Licio Gelli a fost condamnat, din 1998, la arest la domiciliu in vila sa din Toscana pentru delicte financiare. In 1982, politia a gasit in locuinta sa 179 de lingouri de aur care cantareau 168 de kilograme, a caror provenienta nu a fost stabilita cu certitudine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Italia: "Nu exista nicio invazie" de imigranti ilegali