"Vom sarbatori Nobelul pentru pace dupa ce misiunea noastra in Siria se va incheia cu succes", a scris Jerry Smith, seful operatiunilor pe teren al misiunii din Siria, intr-un e-mail obtinut de AFP, noteaza Mediafax.

O echipa OIAC-ONU, care actioneaza in Siria de la 1 octombrie, a efectuat o noua misiune pe teren vineri, fara ca locul sa fie precizat.

Inspectorii au inceput deja sa supervizeze distrugerea, de catre autoritatile siriene, a anumitor tipuri de munitie si a unor instalatii de producere de armament chimic, care urmeaza sa fie neutralizate toate pana la 1 noiembrie.

Citeste si:

Echipa a fost suplimentata si numara aproximativ 60 de persoane, potrivit ONU. Aproximativ 20 de amplasamente urmeaza sa fie inspectate in saptamanile urmatoare, dintre care unele situate in "zone periculoase".

Aceasta misiune are loc in urma unui atac chimic soldat cu aproximativ 1.500 de morti, pe 21 august, langa Damasc, potrivit Statelor Unite, care acuza regimul lui Bashar al-Assad.

Autoritatile siriene au dezmintit insa, dand vina pe rebeli, dar si-au exprimat acordul, pana la urma, ca arsenalul lor chimic sa fie distrus, in urma unei propuneri din partea aliatului lor rus, ceea ce a indepartat amenintarea cu represalii militare americane, care pareau iminente la sfarsitul lui august.