Presedintele din Uruguay vrea sa vanda gramul de marijuana legalizata la pretul de 1 dolar pentru a combate traficul de droguri, scrie The Guardian.

Cu aceasta masura, Uruguay ar deveni prima tara din lume care impune reguli de productie si vanzare legal a marijuanei pentru consumatorii adulti.

Planul guvernamental de a crea o industrie legala a marijuanei a trecut de Camera Reprezentantilor a guvernului local, iar acum presedintele Jose Mujica spera sa primeasca „Da” si de la Senat cat mai curand.

Marijuana legala ar trebui astfel sa fie vanduta din a doua jumatate a anului 2014 la pretul de 1 dolar pe gram. Asta inseamna ca un gram este suficient pentru a face o tigara solida sau doua sau trei tigari subtiri cu marijuana, a spus secretarul general al Consiliului National de Antidrog din Uruguay, Julio Calzada.

El a sustinut ca noua masura nu este adoptata pentru ca statul sa castige bani din vanzarea marijuanei, ci pentru a combate criminalitatea si sa scape piata de dealerii ilegali. „Vanzarea ilegala este foarte riscanta si de calitate redusa”, a completat Calzada.

Prin noua masura, care propune un pret de 1 dolar pe gramul de marijuana, un adult ar putea cumpara cel mult 40 de grame de marijuana pe luna.

Peste 120.000 de cetateni uruguayeni consuma marijuana cel putin o data pe an, 75.000 o data pe saptamana si 20.000 o data pe zi, potrivit Consiliului National Antidrog local.

Statele americane Washington si Colorado sunt primele state care au adoptat lege pentru vanzarea legala a marijuanei din 2014, cu preturi intre 13 si 17 dolari pe gram. Asta inseamna taxe si o sursa sigura de venituri pentru stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri