Transportul in tunelul feroviar Marmaray, care trece pe sub Stramtoarea Bosfor, a fost intrerupt temporar miercuri, dupa o zi de la ceremonia de inaugurare, relateaza publicatia turca Hurriyet in editia electronica, scrie Mediafax.

Potrivit publicatiei, transportul in tunelul feroviar, care asigura o legatura intre zonele europeana si asiatica a Istanbulului, a fost oprit pentru o perioada de timp scurta, in urma unei pene de electricitate care s-a produs in jurul orei locale 8.00 (8.00, ora Romaniei).

In prezent, transportul in tunel a fost reluat dupa rezolvarea problemei si continua fara probleme, adauga aceeasi sursa, fara sa ofere alte precizari.

Proiectul a fost inaugurat marti, in cadrul unei ceremonii la care au participat lideri turci, dar si premierii japonez Shinzo Abe si roman Victor Ponta, presedintele somalez Hasan Sheikh Mahmud si numerosi functionari publici straini.

Desi Guvernul turc si municipalitatea Istanbulului si-au exprimat increderea puternica in Marmaray, pe care l-au prezentat ca pe "proiectul secolului", critici au afirmat ca tunelul a fost deschis in pripa, fara controale de securitate adecvate.

Citeste si:
PE a dezbatut statul de drept din Romania. Dancila ataca dur MCV
PE a dezbatut statul de drept...

Camera Arhitectilor si Inginerilor (TMMOB) a subliniat, intr-un avertisment pe care l-a emis, ca partea proiectului deschisa intr-o prima etapa nu este dotata cu un sistem de siguranta electronic activ. Potrivit organizatiei, tuburile tunelului submarin risca, totodata, "rupturi" ce pot conduce la infiltrari.

De asemenea, a fost criticata mai ales rezistenta proiectului in eventualitatea unui cutremur, in contextul in care regiunea Marmara este o zona majora de cutremure.

Potrivit USNews, sunt asteptati peste 1 milion de oameni sa calatoreasca zilnic prin tunelul care leaga Asia de Europa, finalizat dupa noua ani.

Citeste si:
Reactia CSM la declaratiile lui Toader:Afirmatii grave despre justitie
Reactia CSM la declaratiile...

Sursa foto: captura YouTube

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Un sfert dintre angajatii romani nu primesc aprecieri de la sefi