Revolte violente au opus, in noaptea de duminica spre luni, la Singapore sute de lucratori straini si politia, socand orasul-stat cu o imagine multietnica si in mod normal foarte civilizat, relateaza AFP, scrie Mediafax.

Optsprezece persoane au fost ranite si mai multe masini de politie au fost arse in primele violente de acest gen din 1969, trezind amintirea revoltelor rasiste care au zguduit atunci Singapore.

Potrivit politiei, revoltele au avut loc dupa moartea unui indian, lovit de un autobuz in cartierul "Little India" ("Mica Indie"), unde muncitorii in constructii de pe subcontinentul indian se reunesc duminica pentru a profita de ziua de odihna, abuzand de multe ori de alcool.

Aproximativ 400 de persoane au atacat autobuzul incriminat, precum si masini ale politiei. Zece politisti se numara printre raniti, potrivit fortelor de ordine.

Dintre manifestanti, 27 au fost arestati, iar trei masini de politie si o ambulanta au fost arse, potrivit aceleiasi surse.

Citeste si:
A patra noapte de proteste pe strazile Barcelonei: incendii, baricade
A patra noapte de proteste pe...

Imaginile cu aceste revolte, primele de la violentele rasiste din 1969, potrivit presei, au socat populatia orasului-stat, in care autoritatile mentin o ordine absoluta.

Violentele arata fata ascunsa a bogatei capitale financiare, al carei succes depinde de o cohorta de muncitori straini, in special indieni, care se considera de multe ori marginalizati in miracolul economic singaporez.

Prezenta lor face din ce in ce mai des obiectul criticilor din partea singaporezilor, contrastand cu imaginea oficiala a unui oras multietnic foarte armonios.

"Nu precupetim niciun efort pentru a identifica vinovatii si a le aplica toata forta legii", a declarat premierul Lee Hsien Loong.

Citeste si:
Cele mai valoroase pasapoarte din lume. Romania, in top 10
Top 10 cele mai valoroase...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Inchisoare pentru trotinete electrice pe trotuar in Singapore
Setari Cookie-uri