UPDATE2: Continua eforturile de cautare

Eforturile de cautare se concentreaza asupra unei regiuni situate intre Insula Belitung si Kalimantan, pe coasta de vest a Insulei Borneo, la jumatatea traseului prevazut al avionului, a adaugat el.

Singapore a propus un ajutor din partea fortelor aeriene si Marinei nationale in cadrul operatiunilor de cautare a avionului.
Casa Alba a anuntat ca presedintele american a fost informat despre disparitia avionului si ca Barack Obama urmareste situatia.

UPDATE1: Avionul AirAsia s-ar fi prabusit in mare

Zborul QZ8501 AirAsia de la Surabaya, in Indonezia, catre Singapore, s-ar fi prabusit in mare, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziana Belitung, a declarat un oficial din cadrul Agentiei nationale indoneziene pentru cautare si salvare, citat de site-ul publicatiei The Jakarta Post.

Citeste si:

Potrivit publicatiei, purtatorul de cuvant al Agentiei a declarat ca o echipa de salvare a fost trimisa la Belitung. Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat in cerc marea in zona insulei pentru a evita o furtuna, dupa care a intrat intr-o zona de turbulente si s-a prabusit in ocean, potrivit aceeasi surse.

"Jakarta a pierdut contactul cu zborul AirAsia intre Surabaya si Singapore, la (ora locala) 7.55 (2.55, ora Romaniei)", a declarat pentru AFP J.A. Barata, un purtator de cuvant al Ministerului indonezian al Transporturilor.

Avionul de tip A320-200 avea la bord sapte membri ai echipajului si 155 de pasageri, inclusiv 16 copii si un sugar, a precizat pentru AFP Djoko Murjatmodjo, directorul general al Aviatiei Civile indoneziene.

Zborul QZ8501 a decolat de pe Aeroportul International Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziana Java, la ora locala 5.20 (0.20, ora Romaniei) si urma sa aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locala 8.30 (2.30, ora Romaniei).

Avionul a cerut sa "devieze" de la traiectorie din cauza conditiilor meteo

Pilotul avionului de tip Airbus apartinand companiei AirAsia care a disparut intre Indonezia si Singapore duminica dimineata - zborul QZ8501 - a cerut sa "devieze" de la planul de zbor din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat compania malaysiana, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Avionul a cerut sa devieze din cauza (conditiilor) meteo" nefavorabile, a anuntat compania intr-un mesaj postat pe contul de Facebook.
"Comunicarea cu avionul a fost pierduta in timp ce acesta se afla sub controlul Autoritatilor indoneziene pentru Trafic Aerian (ATC)", a adaugat AirAsia.

Sursa foto: Mediafaxfoto