Actiunile companiei aeriene AirAsia au inregistrat luni un declin de 7,8%, cel mai mare din ultimii trei ani, in urma disparitiei avionului Airbus A320-220, cu 162 de persoane la bord, relateaza Bloomberg.

Titlurile au scazut cu pana la 13% dupa anuntul privind disparitia avionului. Avionul de tip Airbus A320-220 apartinand companiei malaysiene low cost AirAsia a disparut duminica, fara urma, dupa ce s-a confruntat cu conditii meteorologice nefavorabile. Aeronava efectua zborul QZ8501 pe o ruta Indonezia-Singapore cu 162 de persoane la bord, informeaza Mediafax.

Cautarile aeronavei au fost reluate luni dimineata, dupa ce acestea au fost suspendate pe timpul noptii. Cinci avioane indoneziene participa la operatiuni luni, inclusiv doua avioane de transport militar de tip C-130 si un Boeing 737, a declarat pentru AFP Hadi Cahyanto, un purtator de cuvant al armatei indoneziene. De asemenea, Malaysia, Singapore si Australia au anuntat ca participa si ele la aceasta operatiune.

Increderea investitorilor fata de companiile aeriene din Malaysia a fost afectata de evenimentele nefericite din acest an.

Titlurile AirAsia au inregistrat o crestere de 34% in cele 12 luni incheiate in 26 decembrie, iar analistii recomandau cumpararea actiunilor companiei in urma cu o saptamana. "Incidentul in care a fost implicata AirAsia este ingrijorator. Increderea investitorilor fata de companiile aeriene din Malaysia a fost afectata de evenimentele nefericite din acest an", a declarat Alan Richardson, analist la Samsung Asset Management din Hong Kong.

Pe 8 martie, zborul MH370 a disparut la putin timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de persoane la bord. Disparitia avionului nu a fost explicata nici pana in prezent. Avionul s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, dupa ce a terminat carburantul. De asemenea, pe 17 iulie, alt avion de tip Boeing apartinand companiei Malaysia Airlines, care asigura o legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur, a explodat in zbor, aparent doborat de o racheta, in timp ce survola estul Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, dintre care 193 erau cetateni olandezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri