Cateva mii de persoane asteptau in fata stadionului la scurt timp dupa ora 06.00 (06.00 ora Romaniei), in ploaie. Unii dansau si cantau sub umbrele.

Portile Soccer City, situat in apropiere de Johannesburg urmau sa se deschida la ora 06.00 (06.00 ora Romaniei). Autoritatile au anuntat ca vor indrepta multimea catre alte stadioane din zona in momentul in care acesta se va umple.

Ceremonia, difuzata in direct in lumea intreaga, va incepe la ora 11.00 (11.00 ora Romaniei) si va dura patru ore. Circa 100 de sefi de stat si de guvern sunt asteptati la ceremonie, cu zeci de personalitati din lumea culturala si artistica, precum si o multime de oameni obisnuiti, uniti cu totii prin admiratia si respectul fata de tatal "Natiunii curcubeu".

Funeralii Nelson Mandela

Citeste si:

Cateva sute de persoane asteptau in zori la Park Station, gara centrala din Johannesburg, trenul, care poate fi luat gratuit cu aceasta ocazie, pentru a merge la stadion, intonand "Shosoloza", un cantec ce aminteste de calatoria cu trenul catre minele de aur. Unii sunt inca pe jumatate adormiti, altii sunt ingrijorati ca nu vor avea loc. Alte persoane coborau din autobuze, gratuite si ele.

Prim-ministrul Victor Ponta va participa la funeraliile nationale ale fostului presedinte.

Cincizeci si trei de sefi de stat si de guvern au confirmat ca vor merge in Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anuntat ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.