Colorado este primul stat american care incepe anul nou cu legalizarea marijuanei. Probabil multe artificii vor pocni si pentru cumpararea cannabisului ca orice alt aliment, mai ales ca luni au fost acordate primele licente pentru comercializarea marijuanei in scop recreational. Iar strainii au un motiv in plus sa plateasca o vacanta in Colorado.

Dupa saptamani de verificare a aplicatiilor pentru autorizatie, statul a acordat 136 de licente pentru deschierea a unor magazine cu marijuana, care vor putea sa vanda pentru persoanele peste 21 de ani chiar de pe 1 ianuarie 2014, noteaza publicatia locala Denver Post.

Totodata, au fost acordate 38 de licente pentru producatori de produse din marijuana si au fost introduse 178 de facilitati pentru cultivarea marijuanei. Cele mai multe magazine cu aprobare se vor deschide in Denver, capitala statului Colorado, unde 102 firme au obtinut licenta luni.

Marijuana, destinatie turistica pe harta visurilor

In Colorado, toti ochii vor fi pe 1 ianuarie, cand nu incepe anul nou, incepe anul nou cu marijuana la vanzare, comenteaza redactorii de la Oregonlive.com. Asta inseamna ca statul american se pregateste sa faca bani din turismul cu marijuana si sa atraga straini care vor sa cumpere si sa fumeze legal.

Oregonlive.com, care citeaza USA Today, noteaza ca vor fi multe companii care vor oferi excursii pe acest subiect si vor face turul marijuanei. Aceste initiative ingrijoreaza politia si operatorii de pe partiile de schi pentru ca turistii nu vor intelege regulile acestui consum si vor alege vacante in Colorado pentru marijuana.

"Intram pe teritoriu cu adevarat necunoscut aici", a spus serifului regiunii Summit County din Colorado, a carui jurisdictie acopera bazinul Arapahoe, Keystone si zonele de schi Breckenridge. "Avem aceste percepții greșite in Summit County, unde oamenii au fumat in public, au fost acuzati, si au avut perceptia ca este liber pentru toti", a completat seriful.

Conform legii, marijuana poate fi fumat de catre adulți, dar numai in privat. Dar, exact ceea ce inseamna "privat" este inca subiect de dezbatere. Unii sustin ca o masina privata aflata pe un drum public este considerata ca se afla "in spatiu public".

Pe langa Colorado, care este un stat din SUA, primul stat din lume care va legaliza cannabisul cel mai probabil in prima jumatate a anului viitor este Uruguay, care ar putea declansa o revolutie globala a marijuanei.

Citeste si Americanii fumeaza mai multa marijuana decat cred guvernantii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri