"Credem ca nu avem dreptul sa intervenim in afacerile interne ale Ucrainei in niciun mod. Este absolut inacceptabil sa ne amestecam in afacerile interne" ale altei tari, a declarat Dmitri Peskov intr-un interviu publicat pe site-ul tabloidului Komsomolskaia Pravda.

Rusia este "convinsa" ca autoritatile ucrainene "stiu ceea ce este necesar sa faca si vor gasi cea mai buna solutie pentru a aduce situatia la normal si a restabili pacea", a spus Peskov. El a deplans "ingerinte straine" in criza din tara vecina, "evidente" in opinia sa.

"Nu-i putem intelege pe ambasadorii tarilor straine aflati la post la Kiev, care le spun autoritatilor din Ucraina ce sa faca si de unde sa-si retraga trupele si politia", a spus purtatorul de cuvant, fara sa ofere alte precizari.

"Bineinteles ca nu putem sa aprobam acest lucru, care ne procoava indignarea", a subliniat Peskov.

Citeste si:

"Rusia si Ucraina sunt doua tari surori", "ni se face rau vazand ceea ce se petrece la Kiev", capitala ucraineana, care este, incepand de duminica, scena unor confruntari violente, a continuat el.

O fosta republica sovietica, Ucraina este afectata de doua luni de o miscare de contestare fara precedent a regimului, dupa decizia autoritatilor ucrainene de a renunta la o apropiere de UE, in favoarea Rusiei.

Adoptarea saptamana trecuta a unor legi controversate, care inaspresc in mod drastic sanctiunile aplicabile manifestantilor, a relansat mobilizarea opozitiei proeuropene, provocand confruntari de o violenta fara precedent la Kiev.