Janet Yellen, oficial presedinte al Fed. Ce face Bernanke dupa retragere

Janet Yellen a depus, luni, juramantul pentru preluarea functiei de presedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), in timp ce predecesorul ei, Ben Bernanke, s-a alaturat institutului de cercetare Brookings, potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.

Cele doua anunturi incheie perioada de tranzitie pentru predarea conducerii celei mai mari banci centrale din lume, in contextul reducerii programului masiv de achizitii de obligatiuni, prin care Fed a introdus lichiditati in sistemul financiar. Fed a anuntat, saptamana trecuta ca scade achizitiile lunare de la 75 de miliarde de dolari la 65 de miliarde de dolari, dupa un pas similar in decembrie.

Activele Fed acumulate in urma acestor operatiuni au ajuns la 4.100 de miliarde de dolari.

Yellen, prima femeie care conduce Fed, anterior vicepresedinte al bancii, va prezenta un raport saptamana urmatoare in fata Congresului referitor la politica monetara. Mandatul lui Yellen se va incheia la 3 februarie 2018.

Presedintele SUA Barack Obama si-a anuntat in octombrie intentia de a o nominaliza pe Yellen la conducerea Fed, iar Senatul a confirmat numirea la inceputul lunii ianuarie.

Citeste si:
Ivanka Trump, mic dejun la Fed! Care este miza intalnirii?
Intalnire neobisnuita la...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Brookings Institution a anuntat, luni, ca Bernanke se va alatura organizatiei, dupa ce a incheiat vineri al doilea mandat in fruntea Fed. La Brookings se afla alti doi fosti colegi ai lui Bernanke, Don Kohn si Alice Rivlin, care au ocupat posturi de vicepresedinti la banca centrala.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri