"Cancelarul considera aceste afirmatii absolut inacceptabile. Cancelarul vrea sa sublinieze din nou asupra faptului ca (sefa diplomatiei UE) Lady (Catherine) Ashton face o munca excelenta", a declarat Christiane Wirtz, o adjuncta a purtatorului de cuvant al Guvernului, raspunzand unei intrebari despre afirmatia "F... EU", a adjunctei secretarului de Stat american John Kerry, Victoria Nuland.

Intr-o inregistrare audio a unei conversatii telefonice difuzate joi pe YouTube, oficialul american este auzit spunandu-i interlocutoului sau: "F... UE".

Citeste si:

Secretarul de Stat adjunct american pentru Europa, Victoria Nuland, si-a prezentat scuze, joi, fata de Uniunea Europeana dupa ce a rostit cuvinte nediplomatice la adresa UE cu privire la criza europeana. Chiar si asa Victoria, Nuland a refuzat vineri sa comenteze pe tema afirmatiilor injurioase pe care le-a facut la adresa rolului Uniunii Europene (UE) in criza din Ucraina, subliniind ca este vorba despre o "conversatie diplomatica privata", inregistrata in mod "impresionant", relateaza AFP.

"Nu voi comenta o conversatie diplomatica privata", a declarat adjuncta secretarului de Stat American John Kerry intr-o conferinta de presa la Kiev. "Este de un profesionalism impresionant. Calitatea audio este foarte buna", a continuat ea, in contextul in care Statele Unite au afirmat deja ca suspecteaza Rusia in privinta acestei interceptari.

Potrivit APF, o voce dintr-o inregistrare audio atribuita Victoriei Nuland - asistent al secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene si Eurasiatice - rosteste o injuratura la adresa Uniunii Europene intr-o discutie cu ambasadorul SUA la Kiev pe tema modului de gestionare a crizei din Ucraina.

Sursa foto: www.mae.ro