Asistentul secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene si Euroasiatice - intr-o aparenta frustrare fata de atitudinea liderilor Germaniei si Frantei, care au refuzat in februarie 2014 sa faca front comun cu Statele Unite, intr-o serie de amenintari cu sanctiuni impotriva fostului regim de la Kiev, condus pe atunci de Viktor Ianukovici, in cazul in care va zdrobi violent protestele din capitala Ucrainei -, Victoria Nuland, a spus "la naiba cu UE!" (Fuck the UE!) in timpul unei conversatii telefonice cu ambasadorul american la Kiev, Geofrrey Pyratt, inregistrata fara acordul celor doi interlocutori si difuzata in online pe YouTube sau redistribuita masiv pe Twitter.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a replicat ulterior ca insultele sunt "absolut inacceptabile" si, desi, Victoria Nuland si-a prezentat scuze fata de Uniunea Europeana pentru cuvintele nediplomatice, inregistrarea aminteste doar ca atat Rusia cat si fostul guvern din Ucraina au spus in repetate randuri ca protestele de la Kiev erau finantate si orchestrate de catre Statele Unite.

Franta si Germania au blocat in timp util aderarea Ucrainei la NATO

Unul dintre cei care probabil isi pun aceasta intrebare, scrie ZeroHedge, este controversatul scriitor francez si proeminent jurnalist politic Eric Zemmour, care a declarat vineri, pentru Le Figaro, ca "Franta si Germania, urmand traditia istorica, ar trebui sa lucreze la formarea unei aliante cu Rusia", citat de Tass.

"NATO pare sa faca tot posibilul de a prezenta Rusia drept cel mai mare inamic al Occidentului, si, implicit, sa-si justifice astfel existenta ca organizatie militara", a scris Eric Zemour pentru Le Figaro. "Din fericire, Franta si Germania au blocat in timp util aderarea Ucrainei la NATO, ceea ce reprezinta un lucru pozitiv", a spus jurnalistul francez.

O alianta cu Rusia este absolut necesara pentru a lupta impotriva islamistilor religiosi.

"Acum, din moment ce si-au coordonat intr-un final pozitiile pentru a stabiliza relatiile cu Moscova, nu trebuie sa se opreasca la jumatatea drumului, ci ar trebui sa se indrepte catre formarea unei aliante tripartite cu Rusia", a spus Eric Zemour, care a amintit, de asemenea, in acest sens numeroase eforturi din trecut intreprinse de "regi, imparati si presedinti" a trei tari de a crea o astfel de alianta. Analistul a subliniat faptul ca blocul tripartita "va fi singura sansa pentru Europa a scapa de sub protectoratul impus de Statele Unite si sa devina, ceea ce generalul de Charles Gaulle a numit: «O Europa Libera.»".

In opinia sa, "o alianta cu Rusia este absolut necesara pentru a lupta impotriva islamistilor religiosi din Siria, Libia, Irak, Mali, Republica Centrafricana, Nigeria, Pakistan si Afganistan, unde acesti extremisti incearca nu numai sa stearga orice urma a unei prezente occidentale si crestine, dar si de a deschide calea catre un razboi sangeros pe teritoriu european".

Asadar, daca privim spre viitorul Europei, acesta va arata asa?

Intalnire pe tema crizei din Ucraina

Sau asa?

Intalnire criza din Ucraina

Sursa foto: Shutterstock / Razboiul Rece dintre SUA si Rusia si rolul UE