Aproximativ 70.000 de manifestanti ai opozitiei s-au reunit duminica la pranz in piata Independentei din Kiev, au anuntat jurnalistii AFP.

Militantul torturat Dmitro Bulatov, care in prezent primeste ingrijiri in Lituania, s-a adresat direct prin telefon multimii, vocea sa auzindu-se la difuzoarele din Maidan, conform Mediafax.

"Nu intentionam sa ne predam. Vom merge mai departe", a declarat el, precizand ca vorbeste dintr-un spital. Manifestantii au raspuns cu aplauze.

Numarul lor este comparabil cu cel observat in timpul unor manifestatii similare, organizate in urma cu o saptamana, dar mai mic decat cel al marilor manifestatii din noiembrie, decembrie si ianuarie.

Alti doi opozanti, intre care jurnalista Tetiana Ciornovol, victima unei agresiuni, au luat, de asemenea, cuvantul la inceputul acestei manifestatii ukrainienne. Centrul Kievului este ocupat de mai multi contestatari de 80 de zile si este inconjurat de baricade.

Igor Lutenko, rapit si batut in acelasi timp cu un alt opozant gasit mort, a declarat ca "toate rapirile si torturile nu au dat rezultate, Ciornovol, eu si Bulatov nu ne vom preda", a declarat el.

Liderii celor trei partide de opozitie principale, Vitali Kliciko, Arseni Iateniuk si Oleg Tiagnibok, ar urma sa ia cuvantul in cursul acestei reuniuni.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri