Peste 70.000 de manifestanti s-au reunit in centrul Kievului

Aproximativ 70.000 de manifestanti ai opozitiei s-au reunit duminica la pranz in piata Independentei din Kiev, au anuntat jurnalistii AFP.

Militantul torturat Dmitro Bulatov, care in prezent primeste ingrijiri in Lituania, s-a adresat direct prin telefon multimii, vocea sa auzindu-se la difuzoarele din Maidan, conform Mediafax.

"Nu intentionam sa ne predam. Vom merge mai departe", a declarat el, precizand ca vorbeste dintr-un spital. Manifestantii au raspuns cu aplauze.

Numarul lor este comparabil cu cel observat in timpul unor manifestatii similare, organizate in urma cu o saptamana, dar mai mic decat cel al marilor manifestatii din noiembrie, decembrie si ianuarie.

Alti doi opozanti, intre care jurnalista Tetiana Ciornovol, victima unei agresiuni, au luat, de asemenea, cuvantul la inceputul acestei manifestatii ukrainienne. Centrul Kievului este ocupat de mai multi contestatari de 80 de zile si este inconjurat de baricade.

Citeste si:
FOTO Inundații masive în Grecia
FOTO Inundații masive în Grecia
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Igor Lutenko, rapit si batut in acelasi timp cu un alt opozant gasit mort, a declarat ca "toate rapirile si torturile nu au dat rezultate, Ciornovol, eu si Bulatov nu ne vom preda", a declarat el.

Liderii celor trei partide de opozitie principale, Vitali Kliciko, Arseni Iateniuk si Oleg Tiagnibok, ar urma sa ia cuvantul in cursul acestei reuniuni.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri