"Am spus ca am ajuns la capat. Ca a devenit insuportabil. Ieri, operatiunea a fost desfasurata si (piata Taksim si parcul Gezi) au fost curatate (...) era datoria mea de premeir", a declarat Erdogan, in fata celor peste 100.000 de sustinatori ai sai reuniti la Istanbul.

"Nu vom abandona aceasta piata teroristilor", a afirmat el, referindu-se la drapelele sau banerele unor miscari politice interzise care au fost desfasurate in piata Taksim.

"Aceasta tara nu este un pamant obisnuit. Nu puteti organiza reuniuni peste tot unde doriti. Puteti sa faceti acest lucru acolo unde este autorizat", a subliniat seful Guvernului, amintind ca parcul Gezi si piata Taksim nu sunt "proprietatea privata" a manifestantilor.

Citeste si:

In cadrul discursului sau, Erdogan, al carui partid islamo-conservator a ajuns la putere in 2002, a aparat actiunea politiei si le-a dat intalnire contestatarilor la alegerile municipale din martie 2014. "Daca nu vreti sa ne mai vedeti la putere, solutia exista: alegerile", a declarat el.

Dupa doua saptamani de manifestatii antiguvernamentale, politia a intervenit sambata seara pentru a evacua in forta parcul Gezi si piata Taksim din Istanbul, provocand confruntari violente intre fortele de ordine si protestatari.