Belgia a devenit joi prima tara in care eutanasierea poate fi ultima solutie in cazul copiilor aflati in ultimul stadiu al bolii, indiferent de varsta.

Legea eutanasierii copiilor a fost adoptata cu 86 de voturi "pentru", 44 voturi "impotriva" si 12 abtineri. Desi Belgia este o tara catolica, legea eutanasierii copiilor pare sa fie mult mai "relaxata" decat reglementarile din Olanda, unde eutanasierea se aplica copiilor peste 12 ani si in conditii stricte.

Eutanasierea poate fi ceruta de copiii aflati intr-o situatie medicala care va conduce oricum la deces, au o suferinta fizica insuportabila si primesc consimtamantul parintilor, fara nicio limita de varsta, scrie BBC News.

Chiar daca unii opozanti au argumentat ca minorii nu pot lua o decizie atat de grea, legea eutanasierii copiilor a fost sustinuta inclusiv de multe partide din opozitie. Sustinatorii legii au explicat ca in realitate legea va afecta un numar extrem de mic de copii.

Biserica Romano-Catolica belgiana a organizat "zile de post si rugaciune" pentru "trezirea constiintelor" si sustine ca legea este imorala. "Legea spune ca minorii nu sunt capabili sa ia decizii importante in cazul problemelor economice sau emotionale, dar brusc ei pot decide sa-i omoare cineva", a spus Andre-Joseph Leonard, Arhiepiscopul din Bruxelles.

Citeste si:
PNL are proiecte de lege privind desfiintarea sectiei speciale
Turcan: PNL are proiecte de...

In 2002, Belgia a adoptat legea eutanasierii adultilor.

Sursa foto: Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Sursa foto: Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De ce copiii sub 8 ani ar trebui sa se joace cu Lego, nu cu device-uri