Potrivit BBC, care citeaza agentia Interfax-Ucraina, protestatarii au pregatit cocteiluri Moltov si le-au adus la baricadele din Piata Independentei in cursul noptii de joi spre vineri, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, Parlamentul de la Kiev a decis sa-si desfasoare activitatea fara intrerupere, inclusiv in weekend, pana la solutionarea crizei politice din Ucraina, relateaza agentia Unian, in pagina electronica.

De asemenea, la reuniunea de urgenta de joi, Parlamentul a adoptat o rezolutie in care condamna folosirea violentei impotriva manifestantilor.

Totodata, rezolutia cere Guvernului ucrainean, Serviciului de Securitate (SBU), Ministerului de Interne, Ministerului Apararii si celorlalte structuri armate sa puna capat folosirii fortei si sa interzica folosirea armelor impotriva cetatenilor ucraineni.

Citeste si:

Parlamentul de la Kiev a interzis, de asemenea, desfasurarea "operatiunii antiteroriste" decisa anterior de Serviciul ucrainean de Securitate.

Cel putin 77 de persoane au fost ucise si peste 500 au fost ranite in ciocnirile violente care au avut loc la Kiev incepand de marti seara.

Pe fondul violentelor, UE a decis sanctiuni pentru oficialii ucraineni responsabili cu reprimarea manifestatiilor, iar diplomati europeni negociaza la Kiev un acord in vederea solutionarii crizei.