"Un avion privat, care trebuia sa decoleze de pe aeroportul din Donetk nu avea o autorizatie valida. Cand oficialii au mers sa verifice documentele, ei au fost intampinati de persoane inarmate care le-au propus bani pentru a permite acelui avion sa decoleze fara autorizatie", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei ucrainene de Frontiera, Serghei Astahov, adaugand ca aceasta oferta a fost respinsa, noteaza Mediafax.

"Dupa incident, doua vehicule blindate au fost retinute in apropierea avionului, iar presedintele (ucrainean Ianukovici) a fost nevoit sa iasa (din avion) si sa paraseasca aeroportul", a adaugat el. Purtatorul de cuvant nu a precizat destinatia avionului, insa potrivit noului presedinte al Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, Ianukovici ar fi incercat sa fuga in Rusia.

"A incercat sa ia un avion cu destinatia Rusia, dar a fost impiedicat de catre graniceri. In prezent se ascunde undeva in regiunea Donetk", o regiune prorusa situata in estul Ucrainei, de unde este originar, a declarat Turcinov, citat de agentia Interfax. Donetk este regiunea natala a presedintelui ucrainean si un fief al sustinatorilor sai.

Ianukovici a fost destituit de facto sambata, in urma unui vot al Parlamentului ucrainean care a decis organizarea alegerilor prezidentiale anticipate la 25 mai. El a parasit Kievul si s-a deplasat spre Harkiv, in estul Ucrainei, (est) unde a afirmat, intr-un interziu televizat, ca "nu accepta" decizia prin care a fost demis de catre Verhovna Rada.