Toti contribuabilii din Grecia trebuie sa transmita pana in luna mai o adresa valida de email Ministerului de Finante, care va fi utilizata pentru transmiterea de notificari, urmand ca cei care nu respecta cererea sa fi amendati cu cel putin 100 de euro, conform Mediafax.

Ministerul de Finante va lansa in luna mai un nou serviciu de informare a cetatenilor prin intermediul emailului, parte a unei campanii indelungate a statului elen de combatere a evaziunii.

Cerinta autoritatilor elene ii vizeaza pe toti platitorii de taxe, inclusiv batranii, care s-ar putea sa nu stie sa utilizeze sau sa nu aiba acces la un computer, precum si contribuabili fara conexiune la internet sau care locuiesc in zone rurale ori izolate, potrivit portalului elen GreekReporter.

Ministerul va utiliza noul serviciu pentru a informa cetatenii despre toate problemele legate de plata taxelor, precum amenzi, taxe suplimentare, datorii si altele.

Oficialii eleni spera ca noul program sa ajute la optimizarea platii taxelor, limitarea birocratiei, combaterea evaziunii si sa rezolve problema notificarilor netransmise la timp.

Evaziunea fiscala, foarte ridicata in Grecia, este considerata o posibila sursa de venituri suplimentare pentru stat, in contextul dificultatilor economice prin care trece tara de mai multi ani.

Grecia a fost salvata de la colaps financiar cu doua pachete de imprumuturi de peste 200 de miliarde de euro, acordate incepand din 2010 de catre statele din zona euro si FMI. Statul a fost nevoit sa ceara ajutorul zonei euro dupa ce nu s-a mai putut imprumuta de pe pietele internationale la dobanzi sustenabile, din cauza indatorarii foarte ridicate.

Imprumuturile au fost conditionate de masuri dure de austeritate, precum concedieri si reduceri de salarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri