Toti contribuabilii din Grecia trebuie sa transmita pana in luna mai o adresa valida de email Ministerului de Finante, care va fi utilizata pentru transmiterea de notificari, urmand ca cei care nu respecta cererea sa fi amendati cu cel putin 100 de euro, conform Mediafax.

Ministerul de Finante va lansa in luna mai un nou serviciu de informare a cetatenilor prin intermediul emailului, parte a unei campanii indelungate a statului elen de combatere a evaziunii.

Cerinta autoritatilor elene ii vizeaza pe toti platitorii de taxe, inclusiv batranii, care s-ar putea sa nu stie sa utilizeze sau sa nu aiba acces la un computer, precum si contribuabili fara conexiune la internet sau care locuiesc in zone rurale ori izolate, potrivit portalului elen GreekReporter.

Ministerul va utiliza noul serviciu pentru a informa cetatenii despre toate problemele legate de plata taxelor, precum amenzi, taxe suplimentare, datorii si altele.

Oficialii eleni spera ca noul program sa ajute la optimizarea platii taxelor, limitarea birocratiei, combaterea evaziunii si sa rezolve problema notificarilor netransmise la timp.

Citeste si:
Iohannis cere reexaminarea Legii de modificare a Codului muncii
Iohannis cere reexaminarea...

Evaziunea fiscala, foarte ridicata in Grecia, este considerata o posibila sursa de venituri suplimentare pentru stat, in contextul dificultatilor economice prin care trece tara de mai multi ani.

Grecia a fost salvata de la colaps financiar cu doua pachete de imprumuturi de peste 200 de miliarde de euro, acordate incepand din 2010 de catre statele din zona euro si FMI. Statul a fost nevoit sa ceara ajutorul zonei euro dupa ce nu s-a mai putut imprumuta de pe pietele internationale la dobanzi sustenabile, din cauza indatorarii foarte ridicate.

Imprumuturile au fost conditionate de masuri dure de austeritate, precum concedieri si reduceri de salarii.

Citeste si:
Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, intr-o insula greceasca
Un cutremur cu magnitudinea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Finantele au mai imprumutat vineri 15 milioane de lei de la banci