"Am explorat un numar de probleme, printre care si programul actual" de salvare a Greciei, a declarat joi la Bruxelles, intr-o conferinta de presa, Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrup. "Am discutat posibilitatea unei prelungiri (a planului de salvare). Unii prefera aceasta optiune, dar nu am ajuns inca la o concluzie. Vom avea nevoie de inca putin timp", a adaugat el, informeaza Mediafax.

Se pare ca cele doua parti fusesera de acord sa publice o declaratie comuna, dar obiectii de ultim moment ale delegatiei elene, conduse de catre ministrul de Finante Yanis Varoufakis si vice-premierul Yiannis Dragasakis, au condus la abandonarea ei.

Dijsselbloem a anuntat ca toti ministrii de Finante din zona euro se vor intalni din nou luni, in cadrul reuniunii obisnuite de lucru din aceasta luna, pentru a reevalua situatia, dar ca nu vor avea loc discutii intre experti ori vizite la Atena pana atunci.

Citeste si:

Varoufakis a apreciat ca un "acord vindecator" ar putea sa fie obtinut luni. El a negat ca esecul intalnirii a fost provocat de insistenta partenerilor din zona euro asupra prelungirii actualului plan de salvare si ca nu au fost formulare amenintari la adresa Greciei in cursul reuniunii. "Noi am explicat de ce nu functioneaza acest plan de salvare", a spus ministrul grec de Finante, subliniind ca Atena "vrea alt contract cu Europa".

Surse guvernamentale de la Atena au declarat pentru Kathimerini ca Grecia nu va accepta o prelungire a planului actual si ca negocierile vor continua cu scopul de a se ajunge la o "solutie reciproc acceptabila".

Potrivit acestor surse, reprezentantii Atenei la Eurogrup au prezentat la Bruxelles argumentul Executivului potrivit caruia planul de salvare a esuat, amploarea "impactului umanitar al crizei" si au discutat despre ingrijorarile referitoare la uriasa datorie publica a tarii.

Sursa foto: Colac de salvare, insula in Grecia/Shutterstock.com