Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat joi speranta ca amenintarea cu sanctiuni suplimentare la adresa Rusiei va fi suficienta pentru a descuraja escalada in Ucraina, insa a subliniat ca Europa este pregatita sa faca un pas hotarator, daca acest lucru va fi necesar, relateaza AFP.

Merkel a fost intrebata de jurnalisti, la sfarsitul unei intalniri cu premierul canadian, Stephen Harper, asupra faptului daca germanii sunt pregatiti sa accepte efectele "dureroase" ale unor eventuale sanctiuni economice impotriva Rusiei. "Sper ca nu vom ajunge la aceasta", a declarat ea, adaugand: "Rusia are nevoie de schimburi si comert (...). Iata de ce Rusia are multe de pierdut", noteaza Mediafax.

Cancelarul a subliniat ca Europa trebuie sa-si revizuiasca politica sa energetica pe termen lung, cu scopul de a reduce dependenta sa fata de gazele si petrolul din Rusia. "Va fi formulata o noua pozitie in ce priveste politica energetica per ansamblu", a declarat ea, recunoscand ca Uniunea Europeana (UE) este in continuare dependenta de Rusia.

Uniunea Europeana a reactionat la decizia Moscovei de a lua sub control Crimeea, adoptand sactiuni impotriva unor rusi sau ucraineni prorusi. Saptamana trecuta, UE a adaugat pe lista alte 12 nume, majorand la 33 numarul persoanelor vizate de sanctiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri