Recesiunea continua in Grecia, care a pierdut 25% din PIB in ultimii sase ani, tara urmand sa aiba nevoie de un nou ajutor financiar din partea zonei euro in urmatorii doi ani, a declarat seful departamentului european al FMI, Reza Moghadam, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

"Necesarul de finantare pentru urmatorii doi ani ramane foarte ridicat. Va fi nevoie de sprijin in continuare", a spus Moghadam la o conferinta de presa organizata in contextul reuniunii anuale a Bancii Mondiale si FMI, care are loc la Washington.

Guvernul de la Atena a atras finantare de 3 miliarde euro printr-o emisiune de obligatiuni pe cinci ani, la un cost sub asteptari, de 4,95%, depasind cu 500 milioane euro suma vizata initial intr-o operatiune suprasubscrisa de circa opt ori.

Grecia are in derulare un acord de finantare externa cu UE si FMI. Valoarea acordurilor incheiate in ultimii patru ani se ridica la 240 miliarde euro.

Statul a traversat cea mai ampla restructurare a datoriei de stat din istorie si a aplicat programe dure de austeritate, pentru reducerea deficitului bugetar si impingerea datoriei de stat pe o panta descendenta. Guvernul elen a reusit sa treaca anul trecut pe excedent la bugetul primar.

Recesiunea continua insa in Grecia, care a pierdut 25% din PIB in ultimii sase ani, iar somajul ramane la cote alarmante, de peste 25%.

Sursa foto: Grecia, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri