"Atacurile poarta toate semnele evenimentelor pe care le-am vazut in Crimeea, sunt profesioniste, sunt coordonate. In fiecare din cele sase-sapte orase, fortele proruse fac exact acelasi lucru", a subliniat Power.

"Fara niciun dubiu, este vorba de semnele implicarii Moscovei", a spus ambasadorul american. Grupuri proruse ocupa sediile unor institutii din orasele ucrainene Slaviansk, Donetk, Harkiv si Lugansk.

Interventia fortelor speciale in estul Ucrainei s-a soldat cu victime de ambele parti!

Interventia fortelor speciale ucrainene impotriva militantilor prorusi din estul Ucrainei s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti, anunta ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Citeste si:

"Operatiunea antiterorista lansata de fortele guvernamentale impotriva militantilor prorusi s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook.

"Un agent al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorat, iar alti cinci membri ai fortelor de ordine au fost raniti", a precizat Avakov, citat de AFP. "In randul separatistilor, exista un numar necunoscut de victime", a adaugat ministrul.

O operatiune "antiterorista" a fost lansata in orasul ucrainean Slaviansk, impotriva militantilor prorusi care ocupa sedii ale serviciilor de securitate, a anuntat duminica dimineata ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. "O operatiune antiterorista a inceput la Slaviansk", a scris, pe Facebook, Arsen Avakov. "La operatiune participa unitati ale fortelor speciale. Locuitorii sunt rugati sa nu iasa din case si sa stea departe de ferestre", a adaugat ministrul de Interne. Militanti prorusi ocupa de sambata sediul serviciilor de securitate si un comisariat de politie din orasul ucrainean Slaviansk (est).