"Nimeni nu mai poate lua in serios informatiile cu privire la separatistii din Ucraina. Informatii de ultima ora confirma cu fermitate, din nou, ca unitati rusesti opereaza in estul Ucrainei", a afirmat Tusk intr-un discurs sustinut in Parlamentul polonez.

"Aceste informatii ale NATO, dar confirmate si de serviciile secrete poloneze, sunt deja practic de necontestat", a subliniat el. In context, Tusk a insistat asupra faptului ca Guvernul de la Varsovia va continua sa se comporte intr-o maniera "responsabila" in fata crizei ucrainene, actionand in cadrul NATO si UE.

Kievul a anuntat marti ca a capturat zece parasutisti rusi, care, potrivit Moscovei, s-ar fi "ratacit". Intrebat in legatura cu acest caz la summitul regional de la Minsk, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca soldatii "patrulau la frontiera si este posibil sa fi patruns si pe teritoriul ucrainean", scrie Mediafax.

Citeste si:

Un comunicat al Statului Major ucrainean pentru operatiunile din est a anuntat, miercuri, "avansarea unei coloane formata din 100 de unitati, printre care tancuri, blindate, lansatoare de rachete multiple Grad, pe ruta Starobeseve-Telmanove".

Comunicatul nu precizeaza apartenenta dispozitivelor, nici originea echipajului lor, dar o sursa militara ucraineana contactata de AFP a mentionat ca tancurile erau rusesti.