Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel ca Ucraina se afla pe marginea razboiului civil, dupa ce Kievul a trimis armata impotriva separatistilor din estul tarii, a anuntat miercuri Kremlinul, citat de AFP.

"Presedintele rus a semnalat ca escaladarea brutala a conflictului a pus tara pe marginea razboiului civil", se arata intr-un comunicat al Kremlinului publicat dupa o conversatie telefonica intre Vladimir Putin si Angela Merkel. Cei doi lideri "au subliniat importanta" negocierilor programate pentru data de 17 aprilie. "Ei si-au exprpimat speranta ca intalnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru a reveni la situatia dintr-un cadru pasnic", a anuntat comunicatul.

O reuniune cvadripartita intre Ucraina, Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana urmeaza sa aiba loc joi, la Geneva, in scopul de a incerca detensionarea crizei ucrainene. Actiunile armatei ucrainene in estul tarii reprezinta "o recurgere neconstitutionala la forta impotriva manifestantilor pasnici", potrivit comunicatului Kremlinului. De asemenea, Putin a subliniat importanta stabilizarii economiei Ucrainei si continuarii livrarilor de gaze rusesti catre Europa, scrie Mediafax.

Intr-o conversatie separata cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, presedintele rus "a pus accentul asupra faptului ca aceasta escaladare brutala este consecinta unor politici iresponsabile ale Kievului, care a ignorat drepturile si interesele juridice ale populatiilor rusofone din tara". De asemenea, el a considerat "inacceptabila" utilizarea fortei impotriva "actiunilor civile de protest" din estul Ucrainei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri