"Primaria este eliberata si poate sa functioneze normal", a scris Avakov intr-un mesaj postat pe Facebook, promitand "teroristilor un raspuns dur, pana la eliminare". Cladirea era ocupata de la 13 aprilie.

Politia de la Mariupol a anuntat intr-un comunicat ca a intervenit catre ora locala 3.00 (3.00, ora Romaniei), dupa ce a reperat un grup de aproximativ 30 de persoane, inarmate cu bate de baseball, care incerca sa patrunda in cladire pentru a cere eliberarea acesteia.

Citeste si:

"Au izbucnit confruntari", iar fortele de ordine au intervenit, afirma politia, precizand ca cinci persoane au fost ranite. In seara de 16 aprilie, aproximativ 300 de persoane au lansat un asalt asupra unei baze a fortelor speciale apartinand Ministerului de Interne, situate la cateva sute de metri de primarie. Asaltul a fost respins, iar trei atacatori au fost ucisi si alti 13 raniti, potrivit Ministerului de Interne.

Acuzatii: SUA si UE au vrut sa provoace o revolutie in Ucraina

Statele Unite au incercat impreuna cu Uniunea Europeana sa provoace o revolutie in Ucraina, a acuzat joi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, relateaza AFP.

"In Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana (...) au incercat sa poarte o noua «revolutie colorata», o operatiune de schimbare a regimului, contrara Constitutiei", a spus el, citat de agentiile rusesti.

Occidentalii folosesc Ucraina ca pe un "pion in jocul geopolitic" impotriva Rusiei, a mai acuzat seful diplomatiei rusesti. "Putini analisti seriosi se indoiesc ca nu este vorba despre destinul Ucrainei. Pur si simplu Ucraina a fost folosita si este folosita in continuare ca un pion in jocul geopolitic", a declarat el, citat de agentii rusesti.

Sursa foto: Mediafaxfoto