Confruntarile continua joi dimineata in Ucraina, in ciuda negocierilor de pace care au avut loc la Minsk pentru solutionarea crizei. Luptele sunt in plina desfasurare in apropierea orasului ucrainean Mariupol, in regiunea Donetk, relateaza Interfax.

Confruntarile au loc in apropiere de Sirokine si Sahanka, la nord-est de Mariupol, a informat serviciul de presa al regimentului special Azov din cadrul politiei ucrainene. "Situatia devine tot mai tensionata. Inamicul a incercat sa lanseze un contraatac cu sprijinul artileriei si tancurilor. A mobilizat tot ce are, inclusiv tancuri, arme cu autopropulsare, mortiere si artilerie cu rachete. Infanteria inamicului a fost distrusa in timp ce se apropia de Sirokine. Atacul a fost respins. Inamicul a suferit pierderi uriase", a precizat serviciul de presa pe contul sau de pe reteaua de socializare VKontakte. Militantii continua focurile de artilerie la Sirokine, potrivit aceleiasi surse, citate de Mediafax.

Bombardamente pe teren

Serviciul de presa al regimentului Azov a adaugat ca rebelii au incercat de asemenea sa traga focuri de artilerie la periferia orasului Mariupol. "Datorita faptului ca am reusit sa impingem linia frontului, obuzele inamicului nu au atins orasul", precizeaza sursa citata. Dmitro Cealii, ofiter de presa al Sectorului M (numele de cod al armatei ucrainene pentru Mariupol si suburbiile sale), a confirmat informatiile privind incercarea rebelilor de a bombarda orasul. Zona "Mariupol a fost bombardata de doua ori in aceasta dimineata, la ora 6.15 si la 6.20, prima data cu (lansatoare de rachete multiple) Grad, la 1,5 kilometri est de Mariupol, si a doua oara cu artilerie conventionala, in aceeasi zona. Primele informatii arata ca nu s-au inregistrat victime", a precizat Cealii.

Aceste confruntari s-au desfasurat in pofida negocierilor purtate la Minsk, pe parcursul intregii nopti, de presedintele rus, Vladimir Putin, cel ucrainean, Petro Porosenko, cel francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, in vederea solutionarii conflictului ucrainean. Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat cu putin timp in urma ca un acord a fost incheiat la Minsk pentru incetarea ostilitatilor in Ucraina incepand de duminica, 15 februarie.

Citeste si:
Ghidul turistului la Cernobil. Cat costa si ce presupune calatoria
Ghidul turistului la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UE se opune reprimirii Rusiei la discutiile intre liderii G7