Armata ucraineana intentioneaza sa retraga echipamentele militare grele din zona orasului Mariupol, situat pe litoralul Marii Azov, in cadrul procesului demilitarizarii, informeaza site-ul agentiei Interfax Ucraina.

"Crearea unei zone demilitarizate nu inseamna retragerea din orasul Mariupol, ci doar scoaterea armamentului greu. Echipamentele militare grele vor fi retrimise in zona in caz de necesitate", a declarat Dmitro Hutuliak, un purtator de cuvant al armatei ucrainene.

"Artileria grea va fi retrasa la o distanta stabilita, dar va putea fi reintrodusa in situatia unei ofensive inamice", a subliniat oficialul militar ucrainean. "Armata ucraineana va mentine prezenta la circa 30 de kilometri", a explicat Hutuliac, scrie Mediafax.

Conform Acordului Minsk, armata ucraineana si insurgentii prorusi au obligatia de a permite crearea unei zone demilitarizate in regiunile separatiste Donetk si Lugansk. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana in prezent cu cel putin 6.500 de morti, potrivit estimarilor Natiunilor Unite.

Citeste si:
Alegeri prezidentiale in Ucraina: un actor de comedie, favorit
Primul tur al alegerilor...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sondaj INSCOP. Principalele griji ale romanilor: coruptia si Rusia