Franta interzice decolteurile in Ministerul de Ecologie

Noul ministru francez al Ecologiei, Ségolène Royal, a schimbat regulile in ministerului sau si impune astfel personalului feminin sau o tinuta decenta, care interzice in special decolteurile, afirma o sursa din cadrul institutiei, citata de Le Point, in editia electronica.

Contactata de Le Point.fr, Ségolène Royal afirma ca este un "regulament intern" destinat personalului si care nu trebuie "sa dea loc unor comentarii externe". Potrivit personalului, "doamna de fier" din regiunea Poitou-Charentes se deplaseaza pe culoarele ministerului precedata de un usier care o anunta, astfel ca personalul sa se ridice la trecerea sa. Personalului ii este, de asemenea, interzis sa fumeze in curte si in gradina in prezenta ministrului.

Cand ministru ia pranzul in salon, membrii cabinetului nu trebuie sa mearga pe culoarele adiacente pentru a nu provoca zgomot. In plus, Ségolène Royal a pus in aplicare o dispozitie supranumita "co-working". Mai exact, niciun birou nu trebuie ocupat de o singura persoana, in afara de al sau. Trebuie sa existe cel putin doua persoane, pentru a lucra impreuna. Regula i se aplica si lui Jean-Louis Bianco, consilierul sau special, potrivit Mediafax.

Royal, in varsta de 59 de ani si fosta candidata la alegerile prezidentiale din 2007, a fost numita ministru al Ecologiei, Dezvoltarii durabile si Energiei in noul Guvern al lui Manuel Valls la inceputul lui aprilie. Manuel Valls a fost numit la conducerea Guvernului de la Paris dupa rezultatele dezastruoase ale socialistilor la alegerile municipale.

Citeste si:
Pașaport de vaccinare european: Franţa se declară "reticentă"
Franţa se declară "reticentă"...
Sursa foto: Arcul de Triumf din Paris/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri