Criza in Ucraina: fortele armate sunt "in stare de alerta totala"

Fortele armate ucrainene sunt "in stare de alerta totala" pentru lupta, a declarat miercuri presedintele interimar Oleksandr Turcinov, afirmand ca Ucraina trebuie sa impiedice "terorismul" sa se extinda dincolo de regiunile din est, devastate de o insurectie armata prorusa, relateaza AFP.

El a subliniat ca fortele armate ucrainene sunt in stare de alerta in eventualitatea unei interventii rusesti.
Presedintele, a declarat, de asemenea, ca Ucraina trebuie sa impiedice "terorismul" sa se extinda dincolo de regiunile estice, afectate de mai multe saptamani de o insurectie armata prorusa.

"Obiectivul numarul unu este sa impiedicam terorismul sa se extinda din regiunile Donetk si Lugansk in alte regiuni", a declarat Turcinov in cadrul unei intalniri cu guvernatorii. "Am decis deja sa cream militii teritoriale formate din voluntari in fiecare regiune", a continuat el, potrivit Mediafax.

Cu o zi inainte, Turcinov a denuntat "lipsa de actiune", chiar "tradarea" politistilor in regiunile din est unde insurgentii au luat cu asalt administratiile publice in 12 orase practic fara sa intampine rezistenta din partea fortelor de ordine.

Citeste si:
Coronavirus | Al doilea vaccin rusesc a trecut cu succes primele teste
Coronavirus | Al doilea...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri