Postul de radio "Vocea Rusiei" continua campania antioccidentala si antiromaneasca si a realizat o analiza care arata ca Romania nu are nicio sansa in caz de razboi pentru ca fortele armate romane sunt insignifiante si de generatie veche.

Materialul are ca punct de plecare anuntul presedintelui Traian Basescu referitor la o sedinta CSAT care va analiza posibilitatea de a chema rezervistii sub arme. Ca urmare a acestei informari, postul de radio "Vocea Rusiei" scrie pe site-ul sau ca Armata Romana este incapabila sa apere teritoriul romanesc, iar in fata unui razboi nu ar rezista mai mult de 30 de minute, scriu jurnalistii de la Adevarul.

"Intr-o operatie de aparare a teritoriului national din zilele noastre, prima etapa, cea a impiedicarii cucerii suprematiei asupra spatiului aerian romanesc, decide soarta razboiului. Fortele aeriene romanesti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediata. Indeplinirea acestei misiuni depinde de aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor dar cu resursa terminata de vreo 6 ani, inarmate cu rachete aer-aer sovietice (recuperate de la avioanele MiG-23 si MiG-29, scoase din dotare) cu bataia maxima de 40 km.", se arata intr-un material aparut pe site-ul postului "Vocea Rusiei".

In material se mentioneaza, de asemenea, ca "fortele aeriene romane mai dispun si de rachete sol-aer sovietice din 1964, rachete sovietice KUB si de o baterie AA Hawk veche din 1968, pe care nicio tara din Europa nu se oboseste sa le bombardeze, intrucat sunt usor de anihilat prin bruiaj. Tinand cont de inzestrarea actuala a armatei romane, se poate presupune ca ea risca sa piarda suprematia aeriana in primele 30 de minute de la declansarea unei operatii militare.".

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.

Citeste si:
UE nu se indupleca: a extins sanctiunile contra Rusiei cu 6 luni
UE extinde cu sase luni...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Rusia a anunţat primul deces
Setari Cookie-uri