Marile banci americane si-au redus expunerea fata de Rusia, in contextul crizei din Ucraina

JPMorgan Chase, Bank of America si Citigroup, cele mai mari trei banci din Statele Unite, si-au redus activele legate de Rusia in primul trimestru al acestui an, in contextul agravarii crizei din Ucraina, potrivit Bloomberg.

Expunerea JPMorgan fata de Rusia a scazut cu 13% fata de sfarsitul anului trecut si a ajuns la 4,7 miliarde de dolari la finele lunii martie, in timp ce Citigroup a inregistrat un declin de 9% in acest interval, la 9,4 miliarde de dolari, potrivit documentelor transmise de cele doua institutii de credit bursei de la New York, scrie Mediafax.

Bank of America a anuntat, joi, ca si-a redus expunerea fata de Rusia cu 22%.

Tensiunile politice din Rusia si Ucraina nu au avut inca impact semnificativ asupra rezultatelor financiare, dar evolutiile viitoare, inclusiv impunerea de sanctiuni suplimentare vizand sectoare de afaceri si persoane din Rusia, ar putea afecta afacerile, a avertizat Citigroup.

Ucraina a declansat o operatiune de amploare impotriva separatistilor prorusi care au preluat controlul in mai multe regiuni din estul tarii, in pofida cererilor presedintelui rus Vladimir Putin privind retragerea fortelor armate din zona.

Citeste si:
Peste 12.000 de pachete de ţigări abandonate la frontiera cu Ucraina
Peste 12.000 de pachete de...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

UE si Statele Unite considera Rusia vinovata de incitarea si sustinerea separatistilor si au avertizat cu extinderea sanctiunilor aplicate pana acum unui grup restrans de companii, oameni de afaceri si inalti oficiali rusi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri