Mai multi membri ai Parlamentului francez sunt interesati sa faca practica in marile companii active in Franta, precum L'Oreal, Vinci Construction, Pepsico France, Sanofi si Total, pentru a intelege mai bine mediul de afaceri, potrivit CNBC.

Pana in prezent, 15 parlamentari s-au aratat interesati de initiativa lansata de organizatia Entreprise et Progres, insa numarul acestora ar putea creste. Parlamentarii vor putea face practica timp de o saptamana la una dintre cele 120 de companii afiliate Entreprise et Progres.

Obiectivul programului este sa asigure membrilor legislativului o mai buna intelegere a modului in care opereaza companiile private, astfel incat acestia sa poata lua cele mai bune decizii in chestiunile legate de economie. Initiativa a fost lansata din cauza ingrijorarii privind gradul de cunoastere a sectorului privat in randul parlamentarilor, care provin in cea mai mare parte din sectorul public, potrivit unui raport al centrului de cercetare En Temps Reel, potrivit Mediafax.

Raportul, publicat in decembrie anul trecut, a evidentiat si ca 90% din parlamentari detin si alte functii politice, fara sa aiba un loc de munca in afara activitatii politice.

Citeste si:
Paleologu: Intri in Bucuresti si parca esti in Lumea a Treia. Voi...
Paleologu: Intri in Bucuresti...
Sursa foto: Arcul de Triumf din Paris/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Saga taximetrie vs UBER: Traim intr-o tara unde legea este o jungla!
Setari Cookie-uri