Toate zborurile de pe si catre aeroportul din orasul Donetk, in estul Ucrainei, sunt "suspendate temporar", a anuntat serviciul de presa al aeroportului, fara sa ofere explicatii, relateaza AFP.

Decizia a fost luata de catre autoritatile ucrainene. "Acestea sunt toate informatiile de care dispunem in prezent", a declarat Dmitri Kosinov, un purtator de cuvant al aeroportului.

Totodata, Criza din Ucraina a provocat o scadere drastica a rezervarilor turistice in Rusia din partea turistilor americani, europeni, dar si a celor din Asia, care de regula sunt indiferenti la tensiunile politice din jurul statului rus, relateaza Wall Street Journal.

Rata anularilor este cuprinsa intre 15% si 25% si reprezinta o lovitura puternica data turismului din Rusia, a declarat Irina Tiurina, purtator de cuvant al Uniunii Industriei Turismului din Rusia, potrivit Mediafax.

In 2013, numarul de turisti straini care au vizitat Rusia a crescut cu 3,7%, la 27 milioane, cei mai multi provenind din Germania, China si Statele Unite, potrivit agentiei de stat Rosturizm. Cele mai multe anulari ale calatoriilor in Rusia vin din partea europenilor, o parte din motive fiind ideologice, iar unele din cauza temerilor legate de siguranta.

Citeste si:
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Primul deces din cauza...

Astfel, posibilii vizitatori se tem sa nu fie prinsi in mujlocul unei zone de razboi, in apropierea granitei cu Ucraina, ei netinand cont de marimea Rusiei, potrivit Uniunii, care citeaza informatiile venite din partea agentiilor de turism.

Sursa foto: Avion Ucraina/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Setari Cookie-uri